KONTAKT OS - MAN-SØN KL. 8-18 | RING - SMS - BOOK ET OPKALD | 60 52 66 88 info@ny-emalje.dk

Kan man male et badekar?

“Kan man male et badekar?” Et spørgsmål vi møder gang på gang, og som på sin vis er svært at svare på – det kræver nemlig en længere forklaring af begrebet “emaljering,” som i virkeligheden er det, vi gør, når vi “maler” et badekar også kaldet emaljering af badekar

Indimellem er det lettest at gå med det svar, alle forstår, og når det kommer til vores arbejde, siger vi derfor ofte, at vi kan male dit badekar. I virkeligheden er det ikke det, vi gør; i stedet udfører vi en emaljering eller rettere en re-emaljering. Lyder det forvirrende, så fortvivl ikke, men nøjes med at bide mærke i, at vi kan renovere dit badekar, så du kan undgå at købe et nyt. (Viste du iøvrigt at de gamle badekar blev lavet i bedre kvalitet end nutids tilsvarende)

Når vi “maler” dit badekar, bruger vi en 2-komponents maling, der består af akryl og urethan, og som går under navnet “emalje.” Selve emaljen beskrives bedst som en tynd glasur, der lægger sig ovenpå badekarret og giver det et nyt, hvidt og skinnende udseende.

 

Hvordan maler man et badekar?

Når vi maler dit badekar, foregår det ved hjælp af en professionel sprøjtepistol for at sikre dig en fin og ensartet overflade. Forberedelsesprocessen er lang og omfattende, og selv dit badekar som udgangspunkt er meget slidt, vil du ikke se hverken flager eller små plamager af skidt, når vi først er færdige med en renovering.

Vælger du Badekarsmaler til at renovere dit badekar, vil processen være nogenlunde således:

1) Afdækning

Som det første arrangerer vi afdækning på dit badeværelse, så emaljen ikke rammer andre steder end der, hvor den er tiltænkt.

2) Rengøring

Efter afdækning følger rengøring af badekarret, og her anvender vi særlige produkter fra Microclean, der tillader os at komme i dybden med det hele.

3) Reparation

Når vi har renset og pudset dit badekar, udbedrer vi skrammer og ridser, ligesom vi fylder eventuelle huller ud med en særlig filler.

4) Slibning

For ikke at efterlade synlige overgange ved reparationerne, afslutter vi arbejdet med at slibe badekarret, så det er klar til at modtage emaljen.

5) Grunder

Inden emaljen kan påføres, er det vigtigt med en god og velegnet grunder. 2-3 lag giver vi dit badekar, og herefter hæfter emaljen rigtig godt.

6) Emalje

Som det sidste inden arbejdet afsluttes, påføres 3-4 lag emalje, så badekarret bliver 100 % vandtæt og får en smuk og skinnende overflade.

7) Oprydning

Når vores arbejder er afsluttet, rydder vi naturligvis op efter os selv.

Har du ingen erfaring med faget, så lyder processen måske lang og kringlet, men i virkeligheden tager det ikke meget mere end 4-6 timer at male dit badekar, og allerede 24 timer efter, at vi har afsluttet arbejdet, kan du bruge badekarret igen.

 

Der er mange fordele ved emalje

De fleste produkter indeholder både fordele og ulemper, og det gælder også emalje. Skal vi starte med det sure først, kan vi sige, at emalje er et produkt, der er svært at håndtere på egen hånd, og derfor kræver det både erfaring og godt håndelag at udføre en emaljering på professionel vis.

Skal vi tage et kig på de mange fordele ved emalje, er det blandt andet:

– et virkelig slidstærkt produkt

– et holdbart materiale

– muligt at male direkte ovenpå andre materialer

– yderst rengøringsvenligt

Kort sagt kan du sagtens lade os male dit badekar med emalje.

Summary
Kan man male et badekar?
Article Name
Kan man male et badekar?
Description
Kan man male et badekar?........JA, det kan man godt, men definiationen af "male", er nok ikke den som du tænker på. Vi kalder det "Emaljering" eller "Re-emaljering". Processen kan sammenlignes lidt med en autolakering og du kan læse mere om det her.
Author
Publisher Name
Ny Emalje ApS
Publisher Logo