KONTAKT OS - MAN-SØN KL. 8-18 | RING - SMS - BOOK ET OPKALD | 60 52 66 88 info@ny-emalje.dk

Hvordan reparerer man emalje?

“Hvordan reparerer man emalje?”…. det er et spørgmål folk ofte spørger os om. Et slidt badekar med kalkaflejringer, umulige pletter og afskallet maling giver ikke meget glæde på badeværelset, og det er dyrt at skifte badekarret ud – så hvad gør du? Du reparerer emaljen, Og spraymaler flere lag af ny emalje på badekarret, så det bliver så godt som nyt.

Mange mennesker kender til problemet med et slidt og beskidt badekar. Måske er du lige flyttet ind i en ny bolig, hvor de tidligere ejere ikke har passet godt på badekarret, måske har dit eget badekar bare stået ubrugt så længe, at det ikke længere er muligt at gøre det ordentligt rent og brugbart.

Er den gal med dit badekar, har du med stor sandsynlighed overvejet at få det skiftet, men når først du har hørt prisen på et nyt et af slagsen – for ikke at nævne prisen for den entreprise, der følger med udskiftningen – så har du nok mistet lysten til et nyt.

Heldigvis er der godt nyt til dig, der gerne vil have badekarret tilbage til fordums tider; det kan nemlig repareres og re-emaljeres.

 

Hvordan reparerer man emalje, rent praktisk?

Hos Ny-Emalje ApS har vi specialiseret os i at reparere slidte badekar, og vi vil gerne give nyt liv til dit. Selve arbejdet går under de sjældent brugte ord re-emaljering eller emaljering af badekar, og når vi reparerer emaljen på dit kar, “maler” vi ganske “enkelt” overfladen med en maling (eller emalje), der består af akryl og urethan.

Der er mange fordele ved produktet; først og fremmest får det dit badekar til at se ud som næsten nyt, og dernæst er det yderst slidtstærkt og rengøringsvenligt – og så holder det i mange år.

Vi maler naturligvis ikke direkte ovenpå snavset. Det er en længere proces, der indebærer, at vi:

– sliber og pudser badekarret, så ridser, malingrester og slitage fjernes

– rengør badekarret

– dækker af på badeværelset

– grunder badekarret med 2-3 lag

– maler badekarret med 3-4 lag emalje

– rydder op

Selve arbejdet tager dog ikke mere end en enkelt dag, og allerede efter 24 timer kan du bruge badekarret igen. Denne gang kan du sænke dig ned i det varme vand og nyde synet af den flotte, hvide emalje, der har lagt sig som et skinnende lag på dit gamle, slidte badekar.

Hos Ny-Emalje giver vi 3 års garanti på reparation af emalje, og hvis du passer dit nye badekar efter forskrifterne, kan du forvente en levetid på +15 år.

 

Kan du selv reparere dit badekar?

Som med de fleste andre ting gælder det, at du naturligvis kan kaste dig over reparationen af dit badekar selv – men det er ikke noget, vi anbefaler. For det første kræver det en god emalje og værktøj af høj kvalitet, og for det andet er det essentielt med erfaring og et godt håndelag, hvis du vil undgå, at emaljen løber og vigtigst af alt… holder på lang sigt.

Vil du have et tilbud på reparation af dit badekar – eller andre badeværelsesmøbler for den sags skyld – så skal du ikke tøve med at kontakte os. Reparation og emaljering af badekar, vaske og fliser er vores speciale, og vi udarbejder gerne et gratis og uforpligtende tilbud til dig, så du ved, hvad du skal veje gør-det-selv-arbejdet op imod.

Summary
Hvordan reparerer man emalje?
Article Name
Hvordan reparerer man emalje?
Description
Man reparerer emalje i flere processer. Her er hvordan vi reparerer feks et badekar eller håndvask.1. Afsyring af den gamle emalje (Har badekarret eller vasken været re-emaljeret, eller selvmalet tidligere, så fjernes vi altid den gamle belægning først) 2. Vandslibning af overfladen 3. Spartling af evt huller og afslag olign. (Husk at rengør godt før du påfører massen) 4. Slibning af det spartlet (Arbejd på en fint glat og pæn overgang) 5. Rengør karret eller vasken 6. Påførring af primer 7. Her begynder selve emaljeringen, med spraypistol, hvor vi ligger flere tynde lag. (Lettere sagt end gjort... men undgå løbere og "Gardiner", grundet for tykke lag)
Author
Publisher Name
Ny Emalje ApS
Publisher Logo